Producten
Zoek

Sudwest Allgrund

Excl. BTW: € 27,55
Incl. BTW: € 33,34

Op voorraad

  • Oplosmiddelhoudende, universele hecht-primer / grondverf voor buiten
  • Op veel ondergronden toe te passen (metaal, kunststof, hout)
  • Roestwerend
  • Verspuitbaar met Airmix

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 27,55
Incl. BTW: € 33,34

SUDWEST ALLGRUND IN 'T KORT

Sudwest Allgrund is een oplosmiddelhoudende hechtprimer die geschikt is voor toepassing op veel verschillende metalen en kunststoffen. Allgrund heeft een extreem goede reputatie vanwege de combinatie van zijn grote hechtkracht en de veelzijdigheid van ondergronden waar het product op aan te brengen is. Eigenlijk doet geen schilder zonder All-grund. De voordelen van All-grund op een rijtje:

• Toe te passen op staal, verzinkt staal, RVS, ijzer, koper, kunststof, aluminium, geanodiseerd aluminium, trespa, koper, messing, PVC, polyester, melamine, geglazuurde tegels, glas, bestaande verflagen en (met beperkingen:) hout.
• Roestwerend
• Zeer snelle droging, doordroging en overschilderbaarheid
• Overschilderbaar met veel soorten lak: watergedragen, oplosmiddelhoudend, 1-component, 2-componenten
• Uitmuntende aanhechting
• Goed schuurbaar
• Goede dekking
• Hittebestendig < 100 °C
• Bestand tegen alkaliteit


 

Sudwest Allgrund is verkrijgbaar in zes kleuren: Wit (RAL9110), Zwart (RAL9105), Grijs (RAL7001), Resedagroen (RAL6011) en Roodbruin (RAL8306), in 0.75L en 2.5L.

 

Sudwest Allgrund op metalen deur

 Bron: Sudwest


SUDWEST ALLGRUND VERGELEKEN MET ANDERE HECHTPRIMERS

De meest voor de hand liggende tegenhanger van Sudwest Allgrund is de Sikkens Redox AC Multiprimer. Dit product heeft qua duurzaamheid dezelfde eigenschappen, maar legt het op meerdere aspecten af tegen Sudwest Allgrund en bewijst deze laatste zich als alleskunner. Het belangrijkste verschil is de gebruikssnelheid en –gemak. Zo heeft de Multiprimer een tussenlaag nodig, terwijl dit bij Allgrund niet nodig is. Allgrund kan je dus, na ontvetten en schuren, op de ondergrond aanbrengen en daarna direct aflakken. Tussen de eerste laag Multiprimer en de aflak is daarentegen nog een grondverf vereist.* Ook mag je volgens ARBO-wetgeving Allgrund zowel binnen als buiten toepassen en AC Multiprimer alleen maar buiten. Verder is Sudwest Allgrund al na 15 tot 30 minuten al stofdroog, terwijl het Sikkens product dat na circa 1 uur is. Ook is All-grund beschikbaar in zes kleuren en Multiprimer slechts in één (wit). Op andere eigenschappen, zoals het rendement en de verwerkingstemperatuur, verschillen de twee producten niet zo veel.


Allgrund kan ook goed worden vergeleken met Herbol Protector. Net als Sudwest Allgrund hecht Protector ook op veel 'moeilijke' ondergronden. Het verschil tussen de twee is met name gelegen in het feit dat Protector een één-pot-systeem is en dat je bij Allgrund nog altijd een aparte aflak moet aanbrengen. Dit leidt er ook toe dat je met Sudwest Allgrund ook een hoogglans kan opzetten en dat dit met (alleen) Protector niet mogelijk is.


Allgrund heeft ook nog een watergedragen broertje: Sudwest Acryl Allgrund. Dit product heeft veel van dezelfde eigenschappen maar met de oplosmiddelhoudende Allgrund vormt zich hardere coating dan met de watergedragen Allgrund. Bovendien mag je met 'Acryl' binnen schilderen, terwijl voor professionele gebruikers niet met de synthethische Allgrund mag.

 

De toepassing van Allgrund heeft zijn grenzen: wanneer een hechtprimer nodig is voor industriële toepassingen is het raadzaam om een 2-componenten coating te kiezen. Sudwest Allgrund is voor dergelijke projecten niet sterk genoeg.


**De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het Sudwest Allgrund technische informatie-blad voor de officiële werk-omschrijvingen.

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SUDWEST ALLGRUND *

De universele inzet van Sudwest Allgrund gaat gepaard met nét iets andere verwerkingsadviezen per type ondergrond. Bekijk daarom altijd het technisch informatieblad van de fabrikant (klik hier om deze te openen) voor de verschillende ondergronden. Wij sommen hier nog enkele punten op die uitzonderingen en kanttekeningen vormen op het ‘universele’ karakter van Allgrund.

 

 

Sudwest Allgrund op hout

All-grund kan, in theorie, toegepast worden op hout. Echter; het feit dat All-grund zeer sterk en hard wordt (in wezen precies wat je wilt) zorgt voor problemen als de ondergrond ‘werkt’. Omdat hout uitzet en krimpt kan het gebeuren dat een hard geworden coating gaat scheuren. Sudwest Allgrund is daarom universeel, met een kanttekening.


 

Südwest Allgrund op Polypropyleen (PP) en Polyethyleen (PE)

All-grund kan niet worden aangebracht en zal niet goed hechten op Polypropyleen (PP) en Polyethyleen (PE).

 

LINKS & DOCUMENTATIE

Officiële productpagina (in het Duits)

Veiligheidsblad

Merk Sudwest
Situering Binnen, Buiten
Ondergrond Hout, Metaal, Kunststof
Geschikt voor bouwdeel Meubels, Plafondbalken, Wandbetimmeringen, Deuren, Kozijnen, Daklijsten, Luiken, Gevelbetimmering, Leidingen, Overig
Systeem Grondverf
Samenstelling Oplosmiddelhoudend
Verdunning Gebruiksklaar, Südwest Universeel Verdunner V33
Droging - Stofdroog na Ca. 15-30 min. (bij 20º C en 60% RV)
Droging - Overschilderbaar na 2 uur (bij 20º C en 60% RV) met alkyd lakken. Na 12 uur met nitro-lakverf. Na 36 uur met 2K lakken.
Kleuren Wit, Zwart, Grijs, Resedagroen, Roodbruin
Glansgraad Niet van toepassing
Rendement ca. 9 m² / L
Verpakking 750 ML, 2.5 L
Prijs/liter 27,55
EAN-code 4011772225856, 4011772225894, 4011772225825, 4011772225948, 4011772225870, 4011772225924, 4011772225931, 4011772225863, 4011772225818, 4011772225887

Klantenbeoordelingen

allgrund op top!!! | Ervaring van VAN ES
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
schitterend product. Niet te vergelijken met hechtprimers van sigma of sikkens. Voor hoogglans afwerking op metaal neem ik allgrund als hechtprimer: verder geen gedoe met andere voorlakken enzo. (Geplaatst op 20-08-2015)
makkelijk | Ervaring van Ron klokkenmaker
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
kan het echt overal op kwakken en het hecht als een tierelier. echt te makkelijk om te hebben (Geplaatst op 23-06-2015)
oh zo vertrouwd | Ervaring van Sander
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
hecht overal. geweldig product, puur en simpel. (Geplaatst op 16-05-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.