Producten
Zoek

Sikkens Rubbol SB plus

Excl. BTW: € 39,15
Incl. BTW: € 47,37

Op voorraad

  • Gesiliconiseerde alkyd hoogglanslak voor buiten
  • Hoge glans en lang glansbehoud (7-8 jaar)
  • Zeer soepele, efficiënte verwerking
  • Perfecte vloeiing

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 39,15
Incl. BTW: € 47,37

SIKKENS RUBBOL SB PLUS EIGENSCHAPPEN IN 'T KORT

Sikkens Rubbol SB plus is een hoogglans lak voor buiten. Het is een synthetische lak op alkyd basis. Al sinds vele jaren is SB de favoriet van menig schilder en is het dé lak om te pakken wanneer grondige renovatie en onderhoud vereist zijn. Het is een optelsom van vele factoren die voor deze goede reputatie hebben bezorgd. Soepele verwerking. Uitstekende vloei. Efficiency door de zeer goede dekking, droging en doordroging. En een fraaie glans die ook nog eens een uitstekende levensduur (7-8 jaar) behaald.*

 

Sikkens Rubbol SB plus wordt verkocht in 0.5, 1, en 2.5 liter verpakkingen en kan gemengd worden in alle kleuren waaronder authentieke kleuren (zie onder) en uiteraard RAL 9010 en RAL 9001. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).

 

*De levensduur van een product als Sikkens Rubbol SB plus wordt voor een groot deel ook bepaald door de ondergrond, ligging van het object / bouwdeel, etc.

 

SIKKENS RUBBOL SB PLUS KLEUREN**

Sikkens Rubbol SB plus kan worden gemengd in talloze kleuren. Veelgebruikte kleuren komen voort uit de 'Authentieke kleuren-selectie' van Sikkens, waaronder:

sikkens rubbol sb monumentengroen Monumentengroen N0.15.10 
Sikkens rubbol sb Grachtengroen Grachtengroen (QO.05.10)
sikkens rubbol sb mergelwit Mergelwit (G0.05.85)
Sikkens rubbol sb g0.08.84  Bentheimer geel (G0.08.84)
sikkens rubbol sb u4.15.10 Gelders blauw (U4.15.10)

 

** Kleuren op het beeldscherm kunnen afwijken van de uiteindelijke kleur van de lak.

SIKKENS RUBBOL SB PLUS VERGELEKEN MET ANDERE LAKKEN

De hoogglans lakken van Sikkens kunnen het gemakkelijkst verdeeld worden op basis van buitenduurzaamheid, ook wel de onderhoudscyclus of levensduur van het schilderwerk genoemd. Sikkens Rubbol AZ plus heeft een levensduur van 5 jaar. SB heeft een aanzienlijk langere levensduur van 7-8 jaar. 'SB' staat dan ook voor ‘silicone based’: als gevolg van de siliconen in de lak is de sterkte van de coating aanzienlijk groter en geeft het een langdurige bescherming van het hout. Het verschil tussen Sikkens SB of XD is dat Sikkens Rubbol XD Gloss een levensduur van 8-10 jaar terwijl SB er één van 7-8 jaar heeft. Sikkens SB behoort dus tot de top van de buitenlakken wanneer het gaat om glansbehoud en houtbescherming. Gekeken naar andere buitenlakken heeft Sikkens ook nog een doorwerklak, voor applicatie bij lage temperaturen, vanaf 0°C: Sikkens Rubbol Express High Gloss. Deze lak droogt snel, ook bij koudere temperaturen, terwijl dit bij SB trager zal zijn.

 

Eén – of vaak ook hét – aspect waarom Sikkens Rubbol SB plus door velen wordt gekozen is zijn schitterende glans. Meer dan andere hoogglans lakken, binnen het Sikkens-assortiment en daarbuiten, staat SB hierom bekend. De glans kan beschreven worden als een echte ouderwetse ‘bolle’ alkyd-glans die bijna nat oogt. Daardoor ziet het houtwerk er voor een lange tijd uit alsof het nog maar recentelijk geschilderd is.

 

Verder onderscheidt SB zich van de concurrentie door zijn verwerkbaarheid: de lak geeft een prettige mate van weerstand en daardoor krijg je ook direct het gevoel dat je hem goed uitstrijkt. Laat deze lak echter nooit in de volle zon staan: dan wordt de lak dunner en strijkt hij minder gemakkelijk.

 

Gekeken naar andere eigenschappen zijn er verder weinig verschillen tussen SB en zijn oplosmiddelhoudende broertjes. De dekking van alle Sikkens lakken is vergelijkbaar: allemaal uitstekend. Verder vloeit Sikkens SB zeer mooi en krijg je deuren er zo glad als een spiegel mee.

 

Sikkens Rubbol SB plus voordeur glans

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS RUBBOL SB PLUS ***

SB kan worden gebruikt als toplaag op hout, (non ferro) metaal en kunststof. Elk type ondergrond dien je anders voor te behandelen en te gronden.

 

Sikkens Rubbol SB plus op hout

Wil je het meest uit SB halen qua glans en zit er een bestaande verflaag op het houtwerk? Gebruik dan Sikkens Rubbol EPS Thix als voorlak en gebruik Sikkens Rubbol SB plus als toplaag. Op kaal hout kan je, na eventuele noodzakelijke houtreparaties te hebben uitgevoerd, het beste minimaal één grondlaag Primer plus aanbrengen (en eigenlijk een tweede laag, of voorlakken met Primer Extra). Als laatste aflakken met SB. Tussen lagen in uiteraard licht opschuren.

 

Sikkens Rubbol SB plus op (non-ferro) metaal & kunststof

Sikkens SB kan ook uitstekend op metaal worden aangebracht. Hoe je metaal moet voorbehandelen is afhankelijk van de metaalsoort (koper, lood, aluminium, zink, brons, messing, etc) en of er al een coating op zit. Raadpleeg de technisch informatiebladen van de metaal-grondverven of bel Workerz voor advies op maat.

 

Ten aanzien van kunststof hangt de correcte voorbehandeling en grondverf in grote mate af van het type kunststof en of er reeds een coating op zit. Sikkens heeft per type kunststof een beschrijving: klik hier om deze te bekijken (pdf). Voor de rest gelden de standaard voorschriften en eigenschappen.

 

***De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.


Sikkens Rubbol SB plus toepassing op kozijnen


SIKKENS RUBBOL SB PLUS ERVARINGEN, PROBLEMEN & OPLOSSINGEN

Een af en toe gehoorde klacht over Sikkens Rubbol SB plus is dat er sneller blaasjes in komen dan andere lakken. Blaasjes zeggen echter iets over de ondergrond en niet over het gebruikte verfsysteem. Dat de gevolgen van de ondergrond beter zichtbaar zijn bij SB is juist omdat het zo’n mooie en strakke glans heeft en oneffenheden dus beter zichtbaar zijn. Blaasjes zijn meestal het gevolg van een poreuze ondergrond, zoals bijvoorbeeld meranti hout dat heeft. Met de juiste voorlak neem je echter de problemen weg. Gebruik EPS Thix als voorlak: deze thixotrope voorlak vult de poriën in het hout. Als je daarna met Sikkens SB de toplaag aanbrengt, ondervind je geen last van blaasjes.

 

Voor het beste behoud van de glans van SB moet je helemaal niet afdunnen. Dus geen terpentine of iets dergelijks toevoegen, anders zal de glans veel sneller afnemen.

 

LINKS & DOCUMENTATIE

Officiële productpagina

Reclame-folder over de gehele productlijn

Veiligheidsblad

Merk Sikkens
Situering Buiten
Ondergrond Hout, Metaal, Kunststof
Geschikt voor bouwdeel Deuren, Kozijnen, Daklijsten, Luiken, Gevelbetimmering
Systeem Dekkende aflak
Samenstelling Oplosmiddelhoudend
Verdunning Gebruiksklaar
Droging - Stofdroog na 2 h (bij 23°C en 65% RV), 4 h 30 min (bij 5°C en 85% RV)
Droging - Overschilderbaar na 18 h (bij 23°C en 65% RV), 18 h (bij 5°C en 85% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Hoogglans
Maximale levensduur 8 jaar
Rendement 16-17 m² / L (o.b.v. 70 micrometer natte laagdikte)
Verpakking 500 ML, 1 L, 2.5 L
Prijs/liter € 39.15 (o.b.v. 1L wit)
EAN-code 8711115323299, 8711115323350, 8711115323329, 8711115323275, 8711115323336, 8711115323305, 8711115323282, 8711115323343, 8711115323312, 8711115299266, 8711115299280, 8711115299228

Klantenbeoordelingen

Lekker kwasten | Ervaring van Kwast
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Top (Geplaatst op 30-06-2015)
Sikkens sb | Ervaring van Brian
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Goede lak. Was snel bezorgd. (Geplaatst op 20-06-2015)
Te duur | Ervaring van Sonja V
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Ik zie het verschil niet met de houtverf van de praxis, begrijp de prijs dus niet. (Geplaatst op 18-06-2015)
SB | Ervaring van alexander luinge
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Eigenlijk het enig product dat nog steeds de oude 2010 kwaliteit heeft. Het is altijd een plezier om met deze lak te werken en de glans erna mag er echt wezen! (Geplaatst op 25-05-2015)
Goeie overstap | Ervaring van Rory
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Na redelijk wat problemen met wijzonol lbh op de deur, ben in overgestapt op sb voor derest (daklijsten en kozijnen). Mooi glad en glanzend gekregen. Workerz was erg behulpzaam met advies. (Geplaatst op 08-04-2015)
voor jaren | Ervaring van Paul du Prie
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
sikkens sb is een goeie lak. Blijft voor jaren lang goed. (Geplaatst op 11-03-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.