Producten
Zoek

Sikkens Alphatex IQ

Excl. BTW: € 147,50
Incl. BTW: € 178,48

Op voorraad

  • Watergedragen, zijdeglans muurverf voor buiten
  • Weinig vuilaanhechtend en extreem schrobvast (klasse 1)
  • Vochtregulerend
  • Zeer prettige verwerking

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 147,50
Incl. BTW: € 178,48

SIKKENS ALPHATEX IQ IN 'T KORT

Sikkens Alphatex IQ is een uiterst weerbestendige, zijdeglans buitenmuurverf. Alphatex IQ blijft een muur langdurig mooi en is geschikt voor vele ondergronden. IQ kan tevens goed worden aangebracht over bestaande verflagen. Daarnaast is de verf ook zeer eenvoudig aan te brengen.


Alphatex IQ is beschikbaar in 1, 5, en 10 liter verpakkingen. Verder is het product verkrijgbaar in wit, zwart en mengbaar in alle kleuren. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).


Sikkens Alphatex IQ witte muur


SIKKENS ALPHATEX IQ VERGELEKEN MET ANDERE MUURVERF

De keuze voor muurverf zal regelmatig afhangen van het vochtgehalte en de doorlaatbaarheid van de ondergrond. Sikkens Alphatex IQ kan het beste worden toegepast bij gevels met gewone isolatie (met een spouw). Dit type muur laat vochtregulering van zichzelf toe en vereist daarom niet een extreem dampopen verfsysteem. IQ is dan ook niet geschikt voor nageïsoleerde gevels (met pur of korrels gevulde spouwen) of voor enkelsteense muren. Deze laatste komt men vaak tegen bij kerken en monumenten. Bij dergelijke ondergronden is een volledig vochtregulerende buitenmuurverf zoals Sikkens Alphaloxan of Sikkens Alpha Supraliet aan te raden. In een notendop is het devies* dus:

  • Gevel met spouw: Sikkens Alphatex IQ
  • Enkelsteense of nageïsoleerde gevels: Alphaloxan of bij een gevel waar snel scheuren in komen Sikkens Alphaloxan Flex.
  • Enkelsteense of nageïsoleerde minerale gevels (bijvoorbeeld baksteen): Supraliet.

Bel Workerz voor een advies op maat.

 

Verder kan Sikkens Alphatex IQ vergeleken worden op basis van de glansgraad. IQ heeft een zusterproduct genaamd Sikkens Alphatex IQ Mat; deze is qua technische eigenschappen nagenoeg gelijk, maar heeft een matte in plaats van zijdeglans glans. Ook dit is een verspuitbare verf, maar deze kan naast een airless ook met een airmix worden verspoten.

 

Een laatste punt waar IQ zich zeer positief op onderscheidt is zijn rendement. Het verbruiksrendement is uiteraard ook in grote mate afhankelijk van de ondergrond en de wijze van applicatie, maar IQ heeft zich in de praktijk bewezen als een uitermate efficiënte muurverf met een goed uitstrijkvermogen.

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS ALPHATEX IQ *

Sikkens Alphatex IQ is toe te passen op beton, baksteen en gevels op gips-basis. Zoals reeds genoemd is het type isolatie van de gevel zeer belangrijk in het kiezen voor IQ of een van de alternatieve buitenmuurverven. De voorbehandeling verschilt aanzienlijk op basis van de ondergrond en reeds bestaande coatings: zie hier pagina 2 van het technisch informatie-blad voor de specifieke voorbehandeling. De gevel moet na de voorbehandeling veelal met 2 lagen IQ worden afgewerkt.


Sikkens Alphatex IQ met roller


SIKKENS ALPHATEX IQ PROBLEMEN & OPLOSSINGEN

Veruit de meeste problemen met Sikkens Alphatex IQ komen voort uit een verkeerde combinatie van het type ondergrond en het gekozen verfsysteem. Dit uit zich meestal door loslatende verflagen. Zie de eerdere paragraaf ‘Sikkens Alphatex IQ vergeleken met andere muurverf’ over de productkeuze bij gevelcoatings.


*De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.

 

LINKS & DOCUMENTATIE

Officiële productpagina

Veiligheidsblad

Merk Sikkens
Situering Buiten
Ondergrond Steenachtig
Geschikt voor bouwdeel Gevel, Onderzijde galerijbalkon
Systeem Muurverf
Samenstelling Watergedragen
Verdunning Gebruiksklaar
Droging - Stofdroog na ca. 2 uur (bij 23°C en 65% RV)
Droging - Overschilderbaar na 6 uur (bij 23°C en 65% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Zijdeglans
Afwerking Glad
Rendement ca. 9 m² / L
Verpakking 1 L, 5 L, 10 L
Prijs/liter € 14.75 (o.b.v. 10L wit)
EAN-code 8711115079509

Klantenbeoordelingen

Top | Ervaring van Robbie Bos
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Prettig spul (Geplaatst op 26-04-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.