Producten
Zoek

Sikkens Alphaloxan

Excl. BTW: € 179,00
Incl. BTW: € 216,59

Op voorraad

  • Sterk ademende en vochtregulerende, matte muurverf voor buiten
  • Langdurig mooi: zeer vuil- en weersbestendig
  • Beperkt aangroei van micro-organismen
  • Zeer geschikt voor oude gebouwen en monumenten

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 179,00
Incl. BTW: € 216,59

SIKKENS ALPHALOXAN IN 'T KORT

Sikkens Alphaloxan is een matte muurverf voor buiten met geavanceerde vochtregulerende eigenschappen. Alphaloxan is zeer dampopen en heeft hydrofoberende eigenschappen. Om deze redenen is Sikkens Alphaloxan bij uitstek geschikt om toe te passen bij renovaties van historische gebouwen zoals kerken en monumenten. In het bijzonder zijn kalkachtige ondergronden die zuurstof en CO2 nodig hebben om sterk te blijven, zeer geschikt om met Alphaloxan te worden afgewerkt. Verder beschermt Alphaloxan een gevel tegen de aangroei van algen. Alphaloxan is spanningsvrij.


Sikkens Alphaloxan is te bestellen in een 10 liter verpakking en kan gematigde kleuren en wit worden gemaakt (geen extreem felle of donkere kleuren). Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).

 

Sikkens Alphaloxan applicatie

 

SIKKENS ALPHALOXAN VERGELEKEN MET ANDERE BUITENMUURVERF *

De keuze voor het correcte verf-systeem voor een gevel wordt beïnvloed door het type isolatie van de gevel. Bij een gevel met een spouw, kies je voor een relatief ‘dicht’ verf-systeem zoals Sikkens Alphatex IQ of IQ Mat. Bij een gevel die van zichzelf geen ventilatie toelaat zoals een enkelsteense of nageïsoleerde gevel, kies je voor een verf-systeem die dit juist wel doet. Onder de vochtregulerende, dampopen muurverven kom je uit op óf een silicaatverf als Sikkens Alpha Supraliet óf een verf als Sikkens Alphaloxan. Sikkens Alphaloxan is dan in 99% van de gevallen de superieure keuze. Vergeleken met Supraliet heeft Alphaloxan enkele voordelen. Alphaloxan is over te schilderen met vrijwel elk type muurverf. Supraliet daarentegen is alleen over te schilderen met minerale muurverven. En met Sikkens Alphaloxan breng je een beschermlaag aan die algen en andere micro-organismen weert, terwijl je dit met silicaatverven niet kan bewerkstelligen. Supraliet heeft wel weer als voordeel dat zijn matheid iets natuurlijker oogt en hij iets meer dampopen is dan Sikkens Alphaloxan.


Sikkens Alphaloxan is uiteraard ook goed te vergelijken met Sikkens Alphaloxan Flex. ‘Flex’ heeft eigenlijk alle eigenschappen van Sikkens Alphaloxan maar is daarbovenop scheuroverbruggend. Verder verschillen de twee voor wat betreft glansgraad: Alphaloxan is mat, terwijl Flex een zijdeglans heeft.

*De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS ALPHALOXAN

Sikkens Alphaloxan kan worden toegepast op een grote verscheidenheid aan ondergronden, waaronder: minerale verflagen, baksteen, veel watergedragen muurverven, beton (maar geen gewapend beton), cellenbeton en kalkrijke ondergronden.

 

LINKS & DOCUMENTATIE

Officiële productpagina

Alphaloxan reclame-flyer

Veiligheidsblad

Merk Sikkens
Situering Buiten
Ondergrond Steenachtig
Geschikt voor bouwdeel Gevel, Onderzijde galerijbalkon
Systeem Muurverf
Samenstelling Watergedragen
Verdunning Gebruiksklaar
Droging - Stofdroog na 1 uur (bij 20°C en 65% RV)
Droging - Overschilderbaar na 16 uur (bij 20°C en 65% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Mat
Afwerking Glad
Rendement 6-8 m² / L (gladde ondergrond), 4-5 m² / L (grove ondergrond)
Verpakking 10 L
Prijs/liter € 17,45 (o.b.v. 10L wit)
EAN-code 8711115319995

Klantenbeoordelingen

Goed bij vochtige muren | Ervaring van Robbie Bos
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
Gebruik het al jare bij vochtige muren of andes iq (Geplaatst op 01-05-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.