Producten
Zoek

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Excl. BTW: € 146,50
Incl. BTW: € 177,27

Op voorraad

  • Extreem matte, oplosmiddelvrije muurverf voor binnen
  • Extreem schrobvast (klasse 1) en niet opglanzend
  • Milieuvriendelijk
  • Zeer eenvoudige applicatie

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 146,50
Incl. BTW: € 177,27

Sikkens Alphacryl Pure Mat in ’t kort

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF (de opvolger van Sikkens Alphacryl Mat) is een uiterst matte muurverf voor binnen. Het is de meest hoogwaardige Sikkens muurverf voor binnen in het assortiment: de verf is zeer gemakkelijk, efficient te verwerken, en heeft een goede vloei. Wanneer je opdrachtgever een muur wenst die naast extreem mat, ook voor een lange tijd mooi blijft dan is Alphacryl de beste keuze: het is een extreem schrobvaste muurverf (klasse 1) en beperkt bovendien opglanzen wanneer men er tegenaan stoot. Ook voor renovaties kan het goed worden ingezet: de verf is spanningsarm en licht isolerend. Tenslotte, behoort deze muurverf tot de ‘Ecosure’-lijn van Sikkens, wat zo veel betekent dat het een milieuvriendelijke verf is. Producten met dit label zijn hoog beoordeeld op drie kenmerken: rendement, levensduur en hoe laag het VOC-gehalte van de verf is. Alphacryl Pure Mat scoort dus hoog op alle drie de factoren.


Sikkens Alphacryl Pure Mat SF wordt verkocht in 1, 5 en 10 liter verpakkingen en kan in alle kleuren worden gemengd. Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).


Alphacryl Pure Mat vergeleken met andere Sikkens muurverf

Vergeleken met Sikkens Alpha Projecttex en Sikkens Alphatex SF is Alphacryl op alle vlakken beter: zowel de applicatie als de uiteindelijke afwerking zijn niet te vergelijken. Op een vergelijkbaar kwaliteitsniveau als Alphacryl zit Sikkens Alphaxylan SF. Deze binnenmuurverf heeft een kalkmat uiterlijk en wordt vaak toegepast in zeer vochtige ruimtes (zoals een kelder) die ook nog eens goed reinigbaar moeten zijn. Daarnaast is Alphacryl Pure Mat een soepel verwerkende muurverf, waar Alphaxylan een stuk lobbiger is (maar daardoor kan er ook meer effect mee worden gecreeërd). Als laatste is Alphacryl een eco-product, terwijl Alphaxylan dat niet is.


Sikkens Alphacryl Pure Mat heeft ook nog twee zusterproducten die bedoeld zijn voor speciale toepassingen. Sikkens Alphacryl Plafond heeft een langere open tijd waardoor het nog prettiger wordt om in te werken en banenvorming wordt tegen gegaan. Sikkens Alphacryl Easy Spray is de ander: waar Alphacryl Pure Mat niet verspuitbaar is, is deze dat wel, terwijl veel kwalitatieve eigenschappen overeind blijven. Wat je verliest met 'Easy Spray': het heeft niet het label van een milieuvriendelijke verf en het is niet zo’n schrobvaste muurverf als Alphacryl Pure Mat aangezien het schrobklasse 2 heeft.

Merk Sikkens
Situering Binnen
Ondergrond Steenachtig
Geschikt voor bouwdeel Muur
Systeem Muurverf
Dekking *** Extreem dekkend
Rendement 8-12 m² / L
Droging - Stofdroog na ca. 1 uur (bij 23°C en 65% RV)
Droging - Overschilderbaar na ca. 6 uur (bij 23°C en 65% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Extra mat
Afwerking Glad
Schrobklasse Klasse 1
Effecten Niet van toepassing
Samenstelling Watergedragen
Verdunning Gebruiksklaar
Verpakking 1 L, 5 L, 10 L
Prijs/liter € 14.65 (o.b.v. 10L wit)
EAN-code 8711115313757

Klantenbeoordelingen

Zoek je dekkende verf? | Ervaring van Peters
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Prettig in gebruik
De woonkamer hebben we met deze verf gedaan, het dekte in 1 keer. Wel prijzig. (Geplaatst op 08-07-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.