Producten
Zoek

Sikkens Alpha Supraliet (Silicaatverf)

Excl. BTW: € 202,50
Incl. BTW: € 245,03

Op voorraad

  • Matte, minerale muurverf voor buiten op basis van poly-silicaat
  • Zeer goede hechting op minerale en organische ondergronden
  • Nieuwste generatie silicaatverf: lange levensduur
  • Uitstekend vochtregulerend

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 202,50
Incl. BTW: € 245,03

SIKKENS ALPHA SUPRALIET IN 'T KORT

 

Sikkens Alpha Supraliet is een minerale muurverf voor buiten. Supraliet is een silicaatverf en heeft een uitermate hoog vochtregulerend vermogen en is daarom geschikt voor gevels die niet van zichzelf ventileren (zoals enkelsteense muren). Een silicaatverf als Supraliet doet dit door zich te vernetten en als het ware één te worden met de ondergrond. Dit geeft Supraliet tegelijkertijd ook zijn mooie, natuurlijk ‘minerale’ matheid.

 

Sikkens Alpha Supraliet is verkrijgbaar in een 12.5L verpakking en kan in veel gematigde, pastel kleuren gemengd worden (niet in felle en donkere kleuren). Voor volledige technische informatie, raadpleeg het Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).


Sikkens Alpha Supraliet applicatie

 

SIKKENS ALPHA SUPRALIET VERGELEKEN MET ANDERE BUITENMUURVERF & SILICAATVERF *

 

Als het gaat om silicaatverf, dan is het meest voor de hand liggende product om Supraliet mee te vergelijken Keim. Supraliet en Keim zijn qua technische product-eigenschappen vergelijkbaar. ‘Keimen’, zoals het aanbrengen van silicaatverf vaak wordt genoemd, kan je dus in principe met beiden doen.


Buitenmuurverven kies je voor een belangrijk deel uit op basis van het type isolatie van de gevel. Voor muren met een spouw kan Sikkens Alphatex IQ, IQ Mat of Sikkens Alpha Topcoat worden toegepast. Voor nageïsoleerde of enkelsteense gevels is Sikkens Alphaloxan of de silicaatverf Sikkens Alpha Supraliet geschikt. Supraliet heeft enkele voordelen ten opzichte van Alphaloxan. Beiden zijn zeer dampopen maar de silicaatverf is hier het meest extreem in (er komt immers helemaal geen film op de ondergrond te zitten). Verder heeft Supraliet een enigszins natuurlijkere matheid.


Aan silicaatverf als Supraliet kleven echter ook een aantal nadelen die je niet bij een ’gewone' organische muurverf tegenkomt. Zo kan het feit dat silicaatverf als Sikkens Alpha Supraliet en Keim niet filmvormend zijn ertoe leiden dat er mos op de gevel begint te groeien. Sikkens Alphaloxan zal dit sterk beperken vanwege de beschermlaag die het biedt voor de ondergrond. Een ander nadeel van het gebrek aan filmvorming is dat silicaatverf niet scheuroverbruggend is. Sikkens Alphaloxan Flex daarentegen is juist ontwikkeld voor het overbruggen en verbergen van scheuren in de gevel. Een derde nadeel is dat een minerale muurverf alleen kan worden overgeschilderd met een minerale muurverf. Om deze redenen wordt Sikkens Alphaloxan of Sikkens Alphaloxan Flex in de meerderheid van de gevallen geadviseerd wanneer een zeer dampopen verf-systeem nodig is.


Een optioneel onderdeeel van het Supraliet-verfsysteem is Sikkens Alpha Supraliet Primer. Dit product kan worden toegepast om poederende ondergronden te fixeren en doordringing van Supraliet in de ondergrond te bevorderen. In de meeste gevallen zal deze primer echter niet nodig zijn.

 

*De verwerkings-omschrijvingen zoals hier beschreven zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van de fabrikant voor de officiële werk-omschrijvingen.

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR SIKKENS ALPHA SUPRALIET

Supraliet is bedoeld om te worden toegepast op minerale ondergronden die men vaak tegenkomt bij monumenten en oude kerken zoals cement- en/of kalkbepleistering en (bepaalde typen) baksteen. Voor de precieze verwerkingsvoorschriften, zie het technische informatieblad van de fabrikant.

 

LINKS & DOCUMENTATIE

Officiële productpagina

Supraliet reclame-flyer

Veiligheidsblad

Merk Sikkens
Situering Buiten
Ondergrond Steenachtig
Geschikt voor bouwdeel Gevel, Onderzijde galerijbalkon
Systeem Muurverf
Samenstelling Watergedragen
Verdunning Gebruiksklaar
Droging - Stofdroog na ca. 1 uur (bij 20°C en 65% RV)
Droging - Overschilderbaar na 4-6 uur (bij 20°C en 65% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Extra mat
Afwerking Glad
Rendement ca. 10-12 m² / L
Verpakking 12.5 L
Prijs/liter € 16.20 (o.b.v. 12.5L wit)
EAN-code 8711115319766

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.