Producten
Zoek

Herbol Protector

Excl. BTW: € 16,50
Incl. BTW: € 19,97

Op voorraad

 • Oplosmiddelhoudende, zijdeglans metaal- en kunstofverf voor buiten
 • Schakelverf: grondverf en aflak in één
 • Eenvoudige applicatie
 • Goede levensduur: weersbestendig en roestwerend

Kleurnummers

* Verplichte velden

Excl. BTW: € 16,50
Incl. BTW: € 19,97

HERBOL PROTECTOR IN 'T KORT

Herbol Protector is een oplosmiddelhoudende, zijdeglans grondverf, tussenlaag en aflak in één voor metaal en kunststof voor buiten. Protector is een zeer populair hechtprimer vanwege zijn veelzijdigheid. Als je een ondergrond hebt waar je niet van weet welke coating er op te doen, dan is de kans groot dat je goed uitkomt met Herbol Protector.* Het product kan op ferro en non-ferro-metalen worden toegepast en op (harde) kunststoffen zoals met PVC gecoate damwandprofielen. Herbol Protector bespaart je bovendien tijd aangezien het een primer en lak in één is en verwerkt hij erg prettig. Verder zorgt Herbol Protector voor een uiterst robuuste coating op de ondergrond: de aanhechting is uitstekend, roestwerend op metalen, goed bestand tegen weers-elementen en heeft het een goede buitenduurzaamheid.

 

Herbol Protector is verkrijgbaar in verpakkingen van 750 ML en 2.5 L en kan gemengd worden in vrijwel alle kleuren. Voor volledige technische informatie, raadpleeg Protector's Technische Informatie-blad hier (opent in een nieuw scherm).

 

*Beschreven ondergronden en technische omschrijvingen zijn puur indicatief: hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijk altijd op het technische informatie-blad van AkzoNobel voor de officiële werk-omschrijvingen.

 

HERBOL PROTECTOR VERGELEKEN MET ANDERE ALLESKUNNERS

Zoals beschreven is Herbol Protector een alleskunner die op ‘alle’ ondergronden hechting weet te vinden. In deze categorie vinden we verder een ander bekend product: Brantho Korrux (niet verkrijgbaar bij Workerz). Deze twee producten zijn nagenoeg hetzelfde.


Verder is Herbol Protector goed te vergelijken met Sudwest Allgrund en Sikkens Redox AC Multiprimer. Net als Protector, hechten deze twee producten ook goed op een verscheidenheid aan ondergronden. Het belangrijkste verschil met deze producten is dat Protector een één-pot-systeem is. Allgrund en Multiprimer daarentegen zijn hechtprimers waar nog een toplaag in de vorm van lak zoals Sikkens SB overheen moet (waarbij Allgrund nog het voordeel heeft dat het ook de functie van voorlak heeft, terwijl bij Multiprimer je nog een aparte tussenlaag / voorlak moet aanbrengen). Dit betekent dus ook dat een hoogglans-afwerking niet te behalen is met behulp van Herbol Protector (de toplaag is immers zijdeglans). Bij een glanzend metalen hekwerk kan je dus beter voor Allgrund in combinatie met een aflak kiezen.

 

GESCHIKTE SYSTEMEN & ONDERGRONDEN VOOR HERBOL PROTECTOR *

Herbol Protector is een eigenlijk een systeem op zichzelf door de combinatie van hechtprimer, tussenlaag / voorlak en lak. Het feit dat het op zo veel ondergronden kan worden toegepast maakt Protector daar bovenop nog eens makkelijker. Opgesomd kan Protector op de volgende ondergronden worden aangebracht*: 

 • Staal
 • RVS
 • IJzer
 • Zink
 • Aluminium
 • Koper
 • Harde kunststoffen
 • Reeds bestaande verflagen

 

Juist voor ‘lastige’ objecten biedt Herbol Protector vaak de oplossing: vangrails, regenpijp, traliewerk, ijzeren tuinmeubels, tegels, verkeersborden. Herbol Protector wordt met grote regelmaat op damwand-profielen toegepast. Protector kan ook op hout worden toegepast, maar het is er eigenlijk niet voor bedoeld en je hebt daar betere, meer gespecialiseerde, alternatieven voor.

 

LINKS & DOCUMENTATIE OVER HERBOL PROTECTOR

Officiële Herbol Protector productpagina

Herbol Protector technisch informatieblad (pdf)

Herbol Protector veiligheidsblad (pdf)

Merk Herbol
Situering Buiten
Ondergrond Metaal, Kunststof
Geschikt voor bouwdeel Overig
Systeem Eénpotsysteem (Schakelverf / Systeemverf)
Samenstelling Oplosmiddelhoudend
Aantal componenten 1 component
Verdunning Terpentine
Droging - Stofdroog na ca. 2-3 uur (bij 23°C en 50% RV)
Droging - Overschilderbaar na ca. 24 uur (bij 23°C en 50% RV)
Kleuren Alle kleuren en wit
Glansgraad Zijdeglans
Effecten Niet van toepassing
Rendement Ca. 8 m² / L
Verpakking 1 L, 2.5 L
Prijs/liter € 22,00 (o.b.v. 0,75 L wit)
EAN-code 4085700503941

Klantenbeoordelingen

Protector is een goeie schakelverf, waar ik alle kanten mee op kan | Ervaring van XohV
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Protector vind ik vooral goed omdat hij zo handig is: het hecht op veel lastige ondergronden, dus makkelijk in gebruik. Ik heb het op stalen hekwerk gedaan en dat werkt super. Punt minder op "kwaliteit" omdat het toch een schakelverf is en dus de kwaliteit minder is dan als je het met aparte systemen opbouwt. (Geplaatst op 29-07-2015)
Steun en toeverlaat | Ervaring van Karel
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Als ik het echt niet meer weet doe ik er protector op, hecht altijd. Ze zouden er eigenlijk eens een hoogglans van moeten maken. (Geplaatst op 08-07-2015)
Geen gedoe | Ervaring van Rini
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Nooit geen gedoe met protector, het is net all grund. (Geplaatst op 10-06-2015)
Uitstekende hechtprimer en voorlak | Ervaring van Onno
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Ik pas protector vaak toe op damwandprofielen als hechtprimer en voorlak en lak dan af SB. Dat geeft een schitterend resultaat. Als aflak vind ik protector minder geschikt. (Geplaatst op 13-05-2015)
Herbol protector | Ervaring van Ramon Konings
Prettig in gebruik
Prijs/kwaliteit verhouding
Kwaliteit
Goeie hechtprimer voor vakschilder. Doet wat er op het etiket staat; hechten en beschermen. (Geplaatst op 11-05-2015)

Je kan alleen een beoordeling geven wanneer je ingelogd bent. Log daarom hier in of maak hier een profiel aan.